Salzburg

2014.01.23. 13:45

salzburg_1390481097.jpg_960x638

Grüß Dich!, vagy Üdvözöllek Téged! Mi már csak így köszönünk errefelé. Az iskolában tanult kifejezések, és a kőbe vésett dolgok itt nem igazán nyernek sokszor értelmet. Az iskolában a Guten Tag kifejezést tanultuk, na azt itt még sohasem hallottam. A kérdő mondat is elég ritka, mert inkább a mondat végére odabiggyesztenek egy ge vagy egy oder szót, és ezzel el van intézve a kérdő mondat. Ezt úgy lehetne lefordítani, hogy ugye, vagy igaz? Úgyhogy itt aztán sok mindent lehet tanulni, bár majd otthon a nyelvvizsgán nem igazán lehet majd hasznosítani.

A blogot visszanézve láttam, hogy a salzburgi élménybeszámoló nyár óta elmaradt. Szóval…nyáron szerelmesek lettünk Salzburgba. Hirtelen ötlettől vezérelve 3 napra elutaztunk Salzburgba. Tőlünk kb. 1,5- 2 órányira van Salzburg, úgyhogy nem kellett sokat utazni. Még az indulás előtt kerestem az interneten egy hotelt. Mivel elég jónak tűnt és elég nagynak is, nem is kerestem másikat, mert reméltem, hogy lesz szabad szoba. Odaértünk, volt szabad szoba, minden rendben volt. A hotel az egyik külső kerületben volt, zöldövezetben, saját zárt parkolóval. A kilátás nagyon szép volt. És ami nem volt hátrány, hogy a belváros, a sétálóutca 10 perc volt gyalog. A látnivalók gyönyörűek voltak, és jó volt már kiszakadni a mindennapok egyhangúságából.

Amiket megnéztünk:

Mozart szülőháza

Mozart lakóháza

Hellbrunni kastély a vízijátékkal és a parkkal együtt

Mirabell kert

Berchtesgaden-Obersalzberg

Igazából mindegyik látványosságról ódákat lehetne zengeni, de nem teszem. Ha van kedvetek, akkor keressetek rá az interneten, akár a videómegosztó oldalon is nagyon szép videókat lehet találni. Hangulatát tekintve sokkal nyitottabb, és könnyedebbnek éreztük a várost, mint itt Németországban. Lehet, hogy a sok turista miatt, nem tudom. Lépten-nyomon magyarokat lehetett hallani, majdnem olyan volt, mintha a Váci utcában sétáltunk volna Pesten. Mindenhol bicikliutak tele biciklisekkel. Én még ennyi tekerő embert talán nem is láttam, mint ott. A város teljesen élhető képet adott magáról, ahhoz képest, hogy nagyváros. Mert a városi jellegzetesség mellett a „vidéki” arcát is megmutatta nekünk, mert ott a Salzach folyó, és a város körül a hegyek.

Szóval, abban biztosak vagyunk, hogy még visszatérünk oda, reméljük még ebben az évben.

A bejegyzés trackback címe:

https://termin.blog.hu/api/trackback/id/tr885778210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása