Új év, új bejegyzés

2014.01.07. 21:35

2014_1389126941.jpg_626x626

Sok blogot követek napi szinten, és egyre többször látom azt, hogy valami miatt abbamaradtak a bejegyzések.  Hát igen, én is,mi is egy picit lusták vagyunk arra, hogy írjunk. Mert ha már megvan a blog, akkor miért nem írok?! Úgyhogy inkább írok…

Az utolsó blog bejegyzés augusztusban volt, amikor Jani barátunk hazautazott. Tartjuk vele a kapcsolatot, minden rendben van vele, tanul, dolgozik.

Mi is éljük a mindennapjainkat, gyűjtjük a tapasztalatokat, és annyit elmélkedünk, mint még soha. A házban ahol élünk, cserélődtek a lakók. Az egyik magyar pár elköltözött, és helyettünk érkezett egy erdélyi-magyar család, 2 gyerekkel. Ezen felül sok-sok spanyol érkezett az üres lakásokba. Nem tudjuk pontosan hányan, mert szeptember óta egyre többen vannak, fele talán illegálisan. Teljesen más a mentalitásuk, mint a miénk magyaroké. Hangosak és zűrösek, volt már itt a mentő és a rendőrség is. Szóval nem egyszerű velük az élet, de ez is a tapasztalás része.

A nyarat úgy sikerült zárni, hogy itt voltak a barátaink. Kirándultunk, élveztük a nyár végét együtt.  Munka szempontjából a nyári szezonnak szeptember közepén kellett volna véget érni, de annyira jó idő volt, hogy a szezon elhúzódott egészen október végéig. Az emberek özönlöttek, túráztak, bicikliztek, várost néztek vagy csak egyszerűen hajókáztak a Staffelsee-n. Az ősz gyorsan véget ért szomorúan, egy családtagot elveszítve. Ez sajnos az élet része, de ha az ember ezt átéli, nem igazán szeretné elfogadni.

Aztán jött a tél, ami itt sem tél igazán az időjárást tekintve. Bár volt hó pár hétig, de itt is most tavaszodik. A karácsonyt 3-asban töltöttük a barátnőmmel, aki meglátogatott minket. Nagyon jól érezte magát, nem is szívesen ment haza. Úgyhogy még visszatér…

A sok elmélkedés alatt körvonalazódott, hogy nem szeretnénk már sokáig csinálni ezt a munkát, nem csak azért, mert úgy érezzük többre vagyunk képesek, hanem fizikailag sem akarunk úgy működni, mint ahogy ennyi idősen kellene. Nem is értjük, hogyan bírják ezt sokan évekig-évtizedekig csinálni. Úgyhogy ráléptünk a változás útjára… erről bővebben a következő bejegyzésben.

A bejegyzés trackback címe:

https://termin.blog.hu/api/trackback/id/tr195745403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása