Németországi tél

2012.12.02. 17:41

201212011841_1354466407.jpg_2592x1944

Az itteni tél egészen más, mint az otthoni, pontosabban a pesti tél. Itt csütörtöktől kezdve esik a hó, és most már egy jó darabig így is fog maradni. Már most mindenkinek megvan a karácsonyi hangulata. Egy-két boltban már szól a szokásos Merry Christmas-es dal, de nem megy az ember agyára. Viszont a karácsonyi dekorációk a házaknál, boltoknál ilyenkor már alapfelszereltség, akár városban, akár faluban él az ember. Úgyhogy sötétedés után minden gyönyörű.

A munkahelyünkön minden rendben, pontosan annyi ideje dolgozunk ott, mint az előző munkahelyünkön. Az érzés teljesen más, azaz sokkal jobb, és ameddig az előző munkahelyünkön minden napot túl kellett élni, és minden nap többször eszünkbe jutott, hogy talán haza kellene menni, addig a jelenlegi helyünkön minden gördülékeny, és mindenki nagyon kedves velünk. Bár itt is meg kell dolgozni keményen a pénzedért, hogy ne mondhassák azt, hogy más dolgozik meg a te fizetésedért. Sokan kérdezik, hogy milyen ellátást kapunk. S(z)óval, minden nap ebédet kapunk, amiért fizetünk is. Viszont frissen készül, nem több napos maradék hozzávalókból, és a tálalás, mintha étteremben lennénk. Ja, ott is vagyunk. Mert a hely ahol dolgozunk hotel, sörkert, étterem egyben, ami a város egyik legfelkapottabb helye.

Örülünk, hogy mertünk visszajönni, és próbára mertük magunkat tenni a közel sem tökéletes német nyelvtudásunkkal, az ismeretlennel, és az újjal. Bár lett volna lehetőségünk Tirolba átmenni, és egy téli szezont lehúzni, nem akartuk. Van már életünk, és majdnem mindenünk ami otthon is volt, „csak”  a CSALÁD ÉS A BARÁTOK nincsenek itt.

Az álom-munka elérése érdekében felfogadtunk egy magán tanárt, aki minden héten jön hozzánk tanítani. Ezzel is egy kicsit tréningezzük az agyunkat, és persze, ami a legfontosabb, megtanulunk jól németül beszélni. Az elmúlt hetekben többször tapasztaltuk, hogy milyen az, ha nem tudsz jól németül, és több jelentést adsz egy mondatnak. Pl. ki volt írva nálunk a hotelben valami olyasmi, hogy november 27-én lesz karácsonyi buli, vagy addig kell jelentkezni?? Mindez bayerisül. Na ez nem mindegy.

Már várjuk az egyik fő motiválónk Defoee újabb blogbejegyzéseit, mert hamarosan ő is visszatér a tiroli hegyek közé egy téli szezon erejéig. Ha van kedvetek olvassátok el az ő bejegyzéseit is:

http://kepzeltrip.blog.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://termin.blog.hu/api/trackback/id/tr664943333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása