Végre itt a jobb idő!

2013.05.08. 10:54

201304242205_1368003191.jpg_2592x1944

Az idő jobbá válása előresegíti a kedvet ahhoz, hogy legyen kedvem az íráshoz.

Miközben elkezdtem az írást, éppen kint ülök az erkélyen, hallgatom a madarakat, és a felvonót amivel a turisták mennek a kb. 1500 méteren lévő Hörnle-re. Aztán ott a Hüttében megisznak valamit esetleg esznek is valamit, és jönnek vissza.  És közben szikrázóan süt a nap. Aki kíváncsi rá, itt tud webcamerát nézni róla, és a faluról ahol élünk: http://www.bayernwebcam.de/webcams/badkohlgrub/

Már nagyon ránk fért a napsütés, mert 2 héttel ezelőtt még esett a hó. A hotelben teltház van ezért nem túl unalmasak a napjaink. A turisták már túráznak, bicikliznek ezerrel, még ha rossz idő is van. A napokban volt egyszer 26 fok, és a munkatársaink mondták, hogy menjünk a strandra fürdeni. Itt a strand egy tavat jelent, ahol a parton levetkőzöl és már fürdesz is. Nincs belépő semmi, csak sziesztázol. Ebből látszik, hogy itt a 26 fok már kánikulát jelent, pedig éjszaka is csak 10 fok van. A tó kb. 15 fokos, szóval azért az kicsit hideg lenne a fürdéshez, bár az 1-2 éves gyerekek, már nagyik vannak benne.

A szabadságot illetően előreláthatólag csak az ősszel tudunk majd menni, mert hát amit már sokszor hallottam: „A gasztronómia ilyen!” Kicsit furcsa, hogy nem akkor megyek szabadságra amikor én szeretnék, hanem amikor a hotel illetve a vendégek száma engedi. Hát ez van, de nem vagyunk szomorúak, csak arra gondolunk, hogy lesz egy jó nyarunk, ahol tudunk majd sokat kirándulni, világot látni. A napi életünk ritmusa a héten kis változott, mert nem egyszerre vagyunk pihenősek. Így most én vagyok itthon, és pihengetek, mert muszáj kicsit feltöltődni. Munka után szoktunk biciklizni, mert ez lett az új hobbink, ezért lett a bejegyzés képe egy általam készített kép.

A bejegyzés trackback címe:

https://termin.blog.hu/api/trackback/id/tr785287771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása