Egy újabb hét elmúlt...

2012.06.15. 13:19

iras_kozben_1339756054.jpg_2592x1944

Sziasztok!

Eltelt egy újabb hét. Ma szabadnapos vagyok, A barátom pedig 6:00-tól 15:00-ig dolgozik. Sokan kérdeztétek, hogy pontosan mit is csinálunk, miből áll a munka, ezért megpróbálom nektek leírni.

Szobalányként összesen 9-en dolgozunk, ebből 4 férfi. A közvetlen főnökünk nő, aki magyar. J A munkaidő reggel 6:00-15:00-ig, vagy 08:00-17:00-ig tart. Aki reggel 6:00-ra megy, annak a közös helységeket pl. recepció, irodák, nyilvános wc, dolgozói wc, billiárd terem és a bárt kell rendbe rakniuk. 7:30-tól 08:00-ig reggeli szünet van, ami abból áll, hogy lehet a bárból kávét, teát hozni magunknak, és kapunk reggelit is. Általában a szakács kikészít nekünk sajtot, felvágottat, néha lekvárt és nutellát is, és mennyei finom zsemlét is. Megjegyzem ennél finomabb zsemlét, még soha nem ettem. 8:00-tól kezdődik a munka, mindenki megkapja egy papíron a beosztását, amin az szerepel, hogy melyik szobákat kell megcsinálni, egyedül, vagy valakivel párban. Ez azért fontos, mert senkinek sincsenek állandó szobái. Van maradós szoba, aki több napra érkezett a hotelbe, van elmenős szoba, aki kiköltözött a hotelből, és van érkezős szoba, amit megkell csinálni, vagy csak ellenőrizni kell, hogy tényleg rendben van-e. Ebédszünet 11:30-tól 12:00-ig van, amit kapunk a hoteltől térítés ellenében. Ha nem eszel, akkor is levonják a fizuból. Ezek azért nem a legminőségibb ebédek, mert van olyan is, hogy több napja el lett készítve, és azt kapjuk meg. (Még az is lehet, hogy a hűtőbe se került be.) Gyakran van kolbász sült krumplival, meg húsos tészta. Ami furcsa, hogy leves, krumplipüré, vagy petrezselymes krumpli sincs, mert itt olyat nem esznek. Maximum készen elkészíttetve hozatnak. A munkát 14:00-ig illik befejezni, ha korábban végzel, akkor a többieknek kell segíteni.

14:30-tól 15:00-ig kávészünet van, a reggelesek, hazamennek, a maradósok pedig porszívóznak a folyosókon, megint megcsinálják a közös és a dolgozói wc-ket. Majd 17:00-kor indulás haza.

Minden héten 2 pihenőnap, ha ünnepnap van, akkor 3 nap jár, ezt a főnökasszony osztja be. Idáig minden héten 1-1 pihenőnap közös volt a párommal, figyelt erre.

A héten sok Tagungs-os volt, ami annyit jelent, hogy a hotelben nagyon sok cég tartja Svájcból, Ausztriából, Németországból a tréningjeit, továbbképzéseit. Általában az emberek 2-3 napig maradnak, addig tágítják a fejüket. Tegnap az udvaron (mert végre 2 hét után elállt az eső) tartották a tréningüket. Én meg irigykedtem, hogy de jó nekik, én is inkább fejtágításra mennék, mint takarítanék, de hát ezt választottuk. A barátom ebéd után kérdezte, hogy láttam-e a tréningeseket kint az udvaron, mert ő igen, és annyira irigykedik rájuk. Na, ennyit erről, hogy hol is szeretnék dolgozni, irodában vagy takarítóként, de egyenlőre, ez tűnik a legjobb döntésnek, bár nagyon nehéz. Főleg az, hogy mindenhol németül beszélnek, mindent megérteni stb. Egyenlőre gyűjtjük a pénzt, és próbáljuk a szabadidőnket okosan kihasználni, és nem arra gondolni, hogy basszus menjünk már haza…

Miközben írom a blogot, kint ülök az erkélyen, mellékelek egy fotót a kilátásról, hangot nem tudok küldeni, de közben csicseregnek a madarak, rengeteg madár, és hallom a felvonót, ami megy fel a hegyre. A felvonó kb.200 méterre van a házunk mögött.

 

Minden jót nektek, hamarosan újra írok.

A bejegyzés trackback címe:

https://termin.blog.hu/api/trackback/id/tr994590182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása