Változások...

2012.06.04. 10:08

Hát április óta nem született újabb bejegyzés időhiány miatt. Most megpróbálom leírni mindazt ami az elmúlt időben történt velünk.

Május elején megkaptuk a várva várt állásajánlatot egy németországi hotelben 2012.06.01. kezdéssel. Onnantól kezdve elkezdődött a készülődés fejben (mit pakoljuk, mennyit stb.) Pünkösd hétfőn aztán elindultunk világot látni. Este megérkeztünk az új lakhelyünkre Bad Kohlgroub-ba. Az első éjszakát a hotelben töltöttük, mert lakást csak kedden reggel tudtuk megnézni, akkora volt megbeszélve a találkozó.Kedden reggel megnéztük a lakást, minden rendben volt vele, viszont teljesen üres (kivétel egy hűtő). A hotelből kaptunk ideiglenesen egy ágyat, amit hamarosan vissza kell adnunk, addig szereznünk kell egy másikat.

Kedden és szerdán elintéztük a szükséges papírokat. Új dolog volt, hogy az összes papírmunka elintézése összesen kb. 20 percet vett igénybe. Azért tartott csak 2 napig, mert nem helyben kellett intézni a papírokat, mivel Bad Kohlgroub egy 2400 fős falu.

A csütörtök a beköltözésé és a takarításé volt. Az állandó tehén szarszag a lakás tartozéka, mert a szomszédban egy tehenészet tanyázik teljes felszereléssel, amiből egy-egy tartozék (csirke, tyúk, kakas, kacsa ...stb) néha nálunk tölti el kellemes kis délutáni időtöltését. A lakásról annyit kell tudni, hogy egy magánház legfelső emeletén van. Van több kiadó szoba, és 2 db. kis lakás még a házban. Most jelenleg 7-en lakunk itt, ebből 4-en magyarok vagyunk. A ház a munkahelyünktől 50 méterre van, szóval nem kell megerőltetnünk magunkat, hogy időben átérjünk.

Pénteken pedig már dolgoztunk is. A munka nem egyszerű, sőt! Elég összetett, de megtanulható.

Az időjárásról röviden annyit, hogy az elmúlt 1 hét alatt minden nap esett az eső - most már tudom, hogy miért zöldebb a fű itt-, és minden nap sütött is a nap. Az átlaghőmérséklet 15 fok volt, még nem volt olyan idő, hogy pólóban lehessen rohangálni. Ma kifejezetten hideg van 12 fok.

Érdekesség: Este fél 10-kor még világos van. :-)

Egyenlőre ennyi, majd folytatom a beszámolót. Ha van kérdés, írjatok!

Egy kép az egyik esti sétáról:

 20120602640email.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://termin.blog.hu/api/trackback/id/tr584564237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Detti & Peti & Emma 2012.06.05. 08:57:12

Nagyon szorítunk Nektek, hogy legyen kitartásotok és minden úgy alakuljon ahogyan azt szeretnétek, ahogyan azt elképzeltétek!! Sokszor puszilunk Benneteket!
süti beállítások módosítása